SSLO-mobil

Sökläger 2010

Rapport från Klotenlägret 22-25 april 2010

Då var det dags för att avge rapport från vårt SSLO sökläger upp i Fritidsbyn Kloten
i skogarna inte lång ifrån Skinnskatteberg under veckslutet v 16. Våra deltagare som i år var 16 st. till antal, anslöt sig under torsdagen till dom 6 stugor som vi hade bokat i år. Och vi delade upp oss i två sökgrupper.

Om man betänker att vintern i år var relativt tuff, så hade snösmältningen gjort sitt och vi hade inga problem med att ta oss ut på dom små skogsvägar vi tar oss för att komma till våra sökrutor. Att det föll ett par snöflingor under lördagen tar vi inte någon större notis om, för den sol som tittade fram gjorde sitt.

Uppe med tuppen var morgon, är något man får stå ut med om man skall var en sann sökmänniska.
Klockan ringer 600 (gånger) och sen är man pigg, och med en förväntan både bland två- och fyrbenta.

Fredagens sök går som en dans för oss alla, eftersom att vi gjorde en mjukstart ute i skogen. Jag tror att våra hundar var överens med oss om att det var den rätta melodin att bara värma upp på förmiddagen, eftersom att eftermiddagen drog ut på tiden i uppletanderutan och klockan hann bli 17.30 innan vi kom hem till våra stugor. Gissa om vi var slut!

Dag två var mera moderat om man säger så. Och ett lydnadspass fick sätta punkt på dagen. Ja inte för mattar och hussar, tro inte det. Utan då drog det igång med gemensam middag med diverse kulinariska rätter och rött och vit att skölja ned med!

På söndagsmorgonen så upprepar sig dom ritualer som tidigare dagar, med ett tillägg "städning" fy vilket tråkigt ord och dessutom så är det våra fyrbenta som drar hem skiten. Men vi åker på att städa undan det! Men sen så, bär det av hemåt och vi stannar på vägen hem för att runda av med ett sökpass till.

När vi så till slut sitter ner med en fika och summerar helgens träning känner vi alla oss riktigt nöjda och lite trötta om man skall vara ärliga. Årets sökläger i SSLO:s regi stängde klockan 14.30 och öppnar tidigast nästa år i april. Och hälsar er välkomna då igen! 


Årets deltagare
 
Eva Lena & Isa-Chili
Tina & Rolf /Fiffi
Sara & Chili
Noa & Gimmli
Marie & Lennart / Issa
Ann-Marie & Ville
Kerstin & Ivan / Expo
Ann-Katrin & Orkan
Ing-Mari & Opus
Helena & Vilja
Anders & Max
Maria & Hans /Dino & Titus

Bilder från Klotenlägret 2010