"Livet med Dante" Tecknare Reneé Persson-LIvh

Anmälan till träning den 21 november

Anmäl er senast den 18 november

Bruksträning den 21 november 2020

Välkommen till SSLO´s träning den 21 november.

Vi tränar spår, uppletande, budföring och lydnad.


Medtag eget fika, samt godis och vatten till hunden. 
Tag gärna med egen campingstol eftersom vi är utomhus och håller avstånd.

När: Lördagen den 21 november, samling kl 10.00
Plats:
Apollogruppens område, Malmsjödal i Vårsta

Anmäl dig i formuläret till vänster alt högst upp (mobilverison)

När vi tränar hjälper vi till med till varandras hundar. 
Anmäl er senast den 18 november.
Har du några frågor kontakta SSLO här.

Välkommen!

Rapport från SSLO´s träning den 16 maj 2020.

kommer snart

Apollogruppens område Malmsjödal i Vårsta.


 

Rapport Bruksträning den 28 maj 2016


Den 28 maj träffades 11 st glada ekipage för att träna spår, sök och uppletande på Apollogruppens område i Vårsta. Efter några timmars träning tittade solen fram, lagom till korvgrillning och fika. Ett medlemsmöte hölls under fikat där många spännande aktiviteter bestämdes under hösten. 

Vi som tränade var:

Marie med Issa
AK med Orkan
Birgitta med Sara
Jenny med Selma
Cathrine med Zingo
Tina med Fiffi
Kerstin med Buster 
Kajsa med Rut
Katarina med Flisan
Hans-Åke med Qurre
Anette med Tuc.

Tack för en trevlig dag önskar SSLO

Vid pennan Jenny Dahlström 

loading...

Rapport från bruksträningen den 11 oktober 2015

Vi var 12 ekipage som träffades och tränade sök, spår och uppletande. Vi träffades på Apollogruppens område i Vårsta. Vissa ekipage hann träna två bruksgrenar. Vi hade en trevlig dag och vädret var på våran sida.
Vi avslutade dagen med att fika och SSLO bjöd på korv. 

Tack för en trevlig dag önskar SSLO.

 

Rapport från bruksträningen den 29 mars 2015

Årets första bruksträning skedde i Rosersberg. Det var elva ekipage som trotsade vädret (ihållande regn).Vi tränade rapport, IPO-spår och uppletande. Dagen avslutades med fika & korv & prat med oss riesenägare.
Vi tackar våra gruppledare för en god insats!

 

Rapport från bruksträningen den 18 augusti
 

Den här sommaren har verkligen varit fantastisk med solsken i stort sett från midsommar till mitten av september. Inte så konstigt om vädret lockade mer till bad än bruksträning, men vi var i alla fall sex ekipage som träffades ute vid Uttran för sökträning. Gruppledare var Annkatrin Vicente.

Vi som tränade var:
Maj-Britt Schartau med Dorsy
Eva-Lena med sin valp Fixa
Ing-Mari med Opus
Bosse med Jaffa
Annkatrin med Orkan
Och så jag med min lilla valp Happy 

Eftersom vi hade två valpar la vi upp det så att dom fick vara med på vallningen och sedan vila. Därefter kunde vi med gott samvete låta de vuxna hundarna få den tid de behövde. Sedan blev det valparnas tur att uppleva lite skoj i skogen, med inriktning på hittaövningar. 

Den avslutande kaffestunden med genomgång av varje hunds prestationer var lika trivsam som alltid.

Tack Annkatrin för en mysig dag i skogen………. 

Skrivet av Kerstin Kindert

Rapport från träningen med barmarksdrag den 4 maj
 

Plats
Tullinge

Närvarande
Lisa Björke med Dagny
Ing-Marie Forsberg med Opus
Annkatrin Vicente med Orkan
Christina Johansson med Fifi
Lars Bivstedt med Rex

Program  
Prova på praktiskt drag med kickbike
Genomgång av regler utrustning mm

Rapporten skrevs av Lars Bivstedt 

Rapport från bruksträningen söndagen den 17 mars 2013

 

SSLO:s första bruksträning 2013 i sök genomfördes söndagen den 17 mars. Vi samlades kl 10 vid Försvarets hundskola ute vid Rosersberg, Botel udd. Vi hade fått marktillstånd, som Anette Wennström så tacksamt hade ordnat för oss.

 

Det var omväxlande sol och temperaturen låg på minus en grad. Lite snö låg det kvar i skogen men det var inga problem att träna sök i alla fall. Vägen upp i skogen var väl plogad och fick även tjäna som parkeringsplats. Tur att det inte var någon genomfartsväg vi stod på för då hade det blivit trångt med passagen.

 

Träningen startade tyvärr med att Anette och hennes Enzo skadade en sporre och blev tvungen att lämna oss och uppsöka veterinär, som vi senare fick veta, konstaterade att Enzo råkat ut för ett klokapselbrott. Vi tycker så synd om Anette, och Enzo som inte hann med mer än ett sökslag innan dagen var över för deras del, efter allt jobb hon lade ner med att fixa mark åt oss.

 

Hoppas att det går problemfritt nästa gång dom är med på SSLO:s träning.


Sökgänget som var där:
Anette & Enzo
Kerstin & Xpo
Heidi & Neo och Nimbus
Lisa & Dagny
Maria & Puma
Hans som bara var med och figgade

 

Vi körde alla en kort uppstart var i träningen och tog sedan en fikapaus i den värmande solen. Sedan körde vi alla ett pass till. Klockan hade då passerat halv tre på eftermiddagen. Då vi alla var en aningen rödmosiga i ansiktet efter en hel dag i vårsolen kändes det bra att vända kosan hemåt. Men vi alla ser fram emot nästa träning tillsammans med SSLO.


Rapporten skrevs av Hans Glamsare

 

Bilder från träning 17 mars

loading...

Rapport och bilder från Bruksträningen den 7 oktober 2012


Vi samlades klockan 10,00 på parkeringen Statoil på Dalvägen Tumba söndagen den 7 oktober för att träna rapport 5 ekipage och sök 7 ekipage i skogen upp i Finkmossen.


En lätt gråmulen morgon var vad som vi erbjöds, men som senare skulle visa sig bli en solig och för årstiden relativ varm dag. För vad ska man säga om 13,5 grader i oktober och alldeles en utmärkt dag till att träna hund. Lyckat var det och blev så också konstaterade vi vid sökgängets fika och genomgång av den genomförda träningen. Rapportgänget förflyttade sig till en annan del av Finkmossen en knapp kilometer från sökgänget, för att vi inte skulle störa varandra.


Det är roligt att se att så många idogt vidhåller sin träning långt i på höstkanten och inte slappar och ligger på sofflocket efter det att Riesenlägret har gått i sitt återkomande årliga vinteride. Det är positivt för mig som tävlings- och träningsansvarig i SSLO, också få se så många Riesenägare gör vad som krävs av oss när det gäller att se till att våra brukshundar får användas till det som de är avlade för. Och jag hoppas att få se många av dagens Riesenekipage framöver i tävlingskogen.

 

Vi som var där!


Birgitta & Zammi. Mai-Brith & Darcy. Maria & Dino/Puma. Tina & Fifi. Ann Katrin & Orkan. Ing-Marie Opus. Hans & Titus, som också skrev rapporten.


Gruppen som tränade rapport var Maj- Lis och Lasse med Queenie, Ing-Britt och Bosse med Jaffa, Agneta och Kjell med Wilma, Lisa och Anders med Dagny samt Lennart och Marie med Issa. Bosse tog oss med till en fin bana som var lättsprungen eftersom det var på en stig i skogen. Men eftersom det var så fint väder var det en hel del folk med hundar ute på skogspromenad. Detta medförde många intressanta störningar som kan vara nog så nyttigt för en rapporthund. Alla hundar var extremt taggade och tyckte det var superkul att springa, så hela rapportgänget var mycket nöjda med dagens träning. En avslutande fika i ett soligt skogsbryn avslutade en lyckad dag i skogen.

loading...

Rapport och bilder bruksträning 19 augusti 2012

Denna gång var vi två grupper: en som skulle träna rapport och en som skulle träna sök. Båda grupperna samlades kl. 0900 vid Försvarets hundskola ute vid Rosersberg, där vi hade fått marktillstånd. Det var omväxlande sol och lagom temperatur. Vi hittade en gemensam parkeringsplats och valde sedan varsin sida av skogen.


Gruppledare i sökgänget var Sara Perés med Aino. Övriga i gruppen var Gunilla Kornberg med Bessie som åkt ända från Salatrakten för att vara med. Kicki Österberg med sin Trixa, Jörgen Restloff med Devin, Raija Hedlund med Micha samt Kerstin Kindert med Xpo.


Jörgens, Raijas och Kickis hundar hade inte prövat sök tidigare men Sara månade verkligen om att dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper. Vi övriga tog också väl för oss av den träningshjälp som bjöds. Det innebar tyvärr att vi inte kunde fika tillsammans med rapportgänget eftersom de blev färdiga långt före oss och ville komma hem i skaplig tid till middag.


Rapportgruppen bestod denna söndag av Marianne Nybacke och Lisa Björke med Tarrax, Bosse och Ing-Britt Eriksson med Jaffa, Marie Broholmer och Lennart Ibsonius med en för dagen inlånad hund Castor. Jaffa var den enda hund som har tränat rapport tidigare, så vi började med att göra en nybörjarövning så att hundarna skulle förstå vad de skulle göra. Det gick bra och vi ökade på svårighetsgraden något. Jaffa sprang som en klocka, de andra fick efterhand förståelse för vad som gällde och när träningen var slut hade alla hundarna fått en aha-upplevelse och alla förare var supertaggade att fortsätta träna rapport. Så det blev en riktigt rolig träning för både hundar och förare.


Innan jag återlämnade nyckeln till bommarna så tog jag en rastningsrunda med Xpo. Då kom bajspåsarna till pass för de kantareller jag hittade och som räckte till varsin macka på kvällen. Det blev en fin avslutning på en härlig dag i skogen

loading...